latinica  ћирилица
07/08/2020 |  16:41 ⇒ 16:53 | Аутор: РТРС

Додик: Изјаве Палмера недопустиве

Предсједник САД-а, Доналд Трамп раније је истакао да не жели да се мијеша у унутрашње ствари других земаља, али то не важи за Метјуа Палмера, чији изјаве и ставови су усмјерени против интереса Срба у Српској и Србији, што је недопустиво. Поручио је ово у изјави за Радио Републике Српске, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Милорад Додик (фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- Посебно му се свиђа да дође у БиХ и да говори шта му је симпатично, а шта не. Увијек су антипатичне изјаве према нама. Он не жели да схвати да његов концепт је важан само за њега и да многи људи и Срби, Бошњаци и Хрвати су незадовољни са свим оним што су нам неметнули. Све то показује да све оно што ради је усмјерено против Срба и у БиХ, али и у Србији - изјавио је Додик.

Додик је истакао да Палмер ради у оквиру старе америчке администрације.

- То је једно заточеништво без слободе које је наметнуто његовим мјерама. Он то користи како би се тамо хвалио како он овдје управља овдје процесима. Када напримјер говори о Црној Гори он брани актуелни режим што показује дволичан приступ. Како год било његова политика не одражава политику предсједника САД-а - нагласио је Додик за Радио Републике Српске.