latinica  ћирилица
07/08/2020 |  21:53 | Аутор: СРНА

Испаљено 70 ракета са 34 противградне станице

Противградна превентива Републике Српске данас је дејствовала са 34 противградне станице, приликом чега је испаљено укупно 70 противградних ракета на подручју неколико локланих управа у Српској, саопштено је из тог предузећа.
Противградна заштита Републике Српске - Фото: РТРС
Противградна заштита Републике СрпскеФото: РТРС

У саопштењу је наведено да је дејствовано од 14.48 до 17.03 часова.

Дејствовано је у Модричи - са једне станице једном ракетом, у Градачцу је са четири станице испаљено шест ракета, у Шамцу са једне станице једна ракета, у Доњем Жабару са једне станице такође једна ракета, у Пелагићеву са три станице седам ракета, у Брчко дистрикту са шест станица 14 ракета, у Бијељини са 10 станица 25 ракета, у Зворнику са шест станица - седам ракета ракета, у Угљевику са једне станице, двије ракете, а у Лопарама са једне станице двије ракете.

- Данас смо на терену имали једну од рјеђих ситуација - генерисање нестабилности у источном струјању. Најјачи развоји су били у источном дијелу брањеног подручја, док је у западном дијелу ситуација била видно блажа. Осим јаких пљускова са грмљавином и олујног вјетра, појава суградице у пљуску је пријављена на подручју локалних управа Доњи Жабар, Шамац, а појава ријетког града у пљуску на подручју Бијељине - наведено је у саопштењу.

Данашње дејствовање је 23. по реду у сезони, а до сада је је утрошено укупно 947 ракета.