latinica  ћирилица
08/08/2020 |  10:03 | Аутор: sputniknews.com

Дивац на удару Американаца: Сакраменто најгори у историји НБА лиге

Сакраменто кингсима, у којима играју наши Богдан Богдановић и Немања Бјелица, а Владе Дивац је генерални менаџер, само чудо може помоћи да не постану најгори у историји НБА лиге. Кингси су на прагу да 14. сезону за редом не уђу у плеј-оф, што је негативан рекорд у историји америчке кошарке.

Кингси су послеиј пораза од Бруклина тренутно на 13. позицији Западне конференције са 29 побејда и 40 пораза. Преостале су три утакмице до краја, а да би се Кингси пласирали у плеј-оф, неопходно је да забиљеже све три побједе, а да Портланд изгуби сва три меча, а Сан Антонио, Њу Орлеанс и Финикс највише по једну побједу, тако да су им шансе само теоријске.

Сакраменто тако 14. годину заредом неће наступити у плеј-офу, по чему убједљиво воде, нарочито што је Финикс, који је други на "црној листи" са 10 година, ове сезоне пред прекидом лоше традиције.

Први на удару су власник Вивек Ранадави, који је на челу клуба у посљедњих седам година, али и легенда српске кошарке и Кингса Владе Дивац, пишу амерички медији.

Навијачи су на Дивца прво осули паљбу преко друштвених мрежа, а потом се у то укључио и "Кингс хералд", медиј који већ годинама прати кошаркаше Сакрамента.

Тако "Кингс хералд" доноси текст "Хвала ти, Владе, вријеме је да се повучеш" у коме наводи како је Дивац 2015. дошао са задатком да донесе титулу, али да је послеиј пет година свима јасно да он не може да учини Кингсе побједничком екипом.

- Дивац може да добије неку улогу амбасадора, али да буде тај који ће доносити најважније одлуке? Не - пет година је прошло и то је довољно да се види да је тиму потребан нови правац - наводи "Кингс хералд", који хвали Дивца за довођење Богдана Богдановића и Дајерон Фокса, али и критикује за бројне потезе, као што је непродужавање уговора Херију Џејлсу, или погрешан избор на драфту 2018, када су Кингси пропустили да ангажују Луку Дончића, који је од тада међу најбољим играчима лиге.