latinica  ћирилица
08/08/2020 |  21:10 ⇒ 21:11 | Аутор: СРНА

Повратак театра под звијездама са представом "Црвенкапа"

Извођењем представе "Црвенкапа" на отвореном, Дјечије позориште Републике Српске вечерас је послије дуге паузе проузроковане вирусом корона, отворило "Мали театар под великим звијездама".
Представа "Црвенкапа" - Фото: РТРС
Представа "Црвенкапа"Фото: РТРС

Тиме је ово позориште, поштујући мјере и препоруке надлежних за заштиту од вируса, наставило свој рад, који је још у марту зауставила пандемија.

Уочи представе директор Дјечијег позоришта Љиљана Лабовић Маринковић изразила је задовољство чињеницом да се умјетнички ансамбл националног театра за дјецу након пет мјесеци поново враћа својој публици.

- Чинимо и чинићемо све да дјеца срећно дођу на наше представе и срећно изађу из нашег дворишта - рекла је Маринковићева Срни.

Она је најавила да ће се на дворишној сцени Дјечијег позоришта сваки дан, осим понедјељка, играти представе и бити организоване радионице, а у простору Музеја позоришних лутака биће организоване пројекције цртаних филмова.

У случају кише, представе ће се изводити на сцени Дјечијег позоришта, јер број сједишта у сали у потпуности одговара стандардима потребне удаљености између гледалаца.

Из Позоришта су раније навели да је "Црвенкапа" била прва представа која је емитована онлајн 23. марта, због чега се управо овом представом и симболично глумци уживо враћају на сцену.

Амбијент "Малог театра под великим звијездама" посебним чине цртежи које су осликала дјеца, полазници Школе цртања и сликања "Драгаш", а према идеји свог професора Рената Ракића.