latinica  ћирилица
09/08/2020 |  08:11 ⇒ 10:25 | Аутор: РТС

Никола Јокић поново херој Нагетса (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвер Нагетса побиједили су Јуту Џез у мечу пуном преокрета и одличне партије Николе Јокића који је забиљежио 30 поена и 11 скокова.
Никола Јокић (фото: twitter.com / BleacherReport) -
Никола Јокић (фото: twitter.com / BleacherReport)

Нагетси су славили побједу послије два продужетка (134:132). Денвер је убједљиво губио, вратио се у живот, два пута испуштао предност, да би на крају стигао до заслужене побједе.

Јута је боље ушла у меч и послије прве четвртине стекла 14 поена предности, колико је разлика износила и на полувремену. Јокић је дјеловао незаинтересовано на терену, о чему свједочи да је за 24 минута игре постигао свега четири поена.

Сигурно је Мајк Мелоун у паузи имао шта да каже својим играчима, који су у наставку заиграли знатно ангажованије. Предност Џеза се топила из минута у минут, да би у самој завршници Денвер стигао и до предности од пет поена.

Јокић је почео да погађа, а одлично су га пратили Мајкл Портер и опорављени Џамал Мареј.

Ипак, Јута је некако стигла до продужетка.

Нагетси су и у првом продужетку имали предност од шест поена, највише захваљујући српском центру, али је и Донован Мичел имао шта да каже.

Два најбоља играча на терену, Јокић и Мичел, као да су се међусобно такмичили ко ће да постигне више поена, што је довело и до другог продужетка - погоцима управо Јокића.

Играчи обје екипе полако су остајали без снаге, а у таквој ситуацији боље се снашао Денвер, који је одбио посљедњи напад Јуте и на крају однио заслужену побједу.

Јокић је утакмицу завршио са 30 поена, 11 скокова и седам асистенција, док су га одлично пратили Мајкл Портер и Џамал Мареј са по 23 поена.

У тиму Јуте најбољи је био Донован Мичел са 35 поена, Руди Гобер додао је 22.

Денвер се тако учврстио на трећем мејсту на табели Запада са скором од 46 победа и 24 пораза, док је Јута пета на Западу са 43 победе и 27 пораза, пренио је РТС.