latinica  ћирилица
09/08/2020 |  14:56 ⇒ 15:53 | Аутор: СРНА

Додик: Почашћен сам што сам кум, Бијељина је град са највише перспективе

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио да је да је почашћен што је кум славе Бијељине - Светог Пантелејмона и да је овај град са највише перспективе у Републици Српској.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је послије традицоалног ломљења славског колача истакао да је Бијељина град у који је Република Српска "загледана", када је ријеч о његовој будућности и развоју.

Честитајући славу грађанима Бијељине, Додик је истакао да је овај град са највише перспективе у Српској, један од њених средишта.

- Драго ми је да смо успјели да се окупимо око пројеката које ћемо у наредном периоду овдје радити, око 17 важних градских пројеката, инфраструктурних и комуникационих, који ће обезбиједити и изградњу ауто-пута, гасификацију, заштиту од великих вода - рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Према његовим ријечима, слава је прилика да се све то најави, исто као и да се свима који је славе честита, а онима који не славе пожели све најбоље.

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић захвалио је епископу зворничко-тузланском Фотију, куму славе Милораду Додику, свим представницима братских градова што су и данас, у ово тешко вријеме, нашли начин да дођу и увеличају славље.

Мићић је посебно захвалио Српској православној цркви за сарадњу током свих ових година, као и Милораду Додику.

- С њим, као лидером СНСД-а, крунисан је наш политички споразум, заједничко дјеловање на добрим пројектма је захваљујући томе и започело - рекао је Мићић.

Он је подсјетио да је уређење градског парка само примјер како ће сви договорени пројекти бити реализовани.

- Потпуно смо увјерени да ова сарадња треба да буде сарадња будућности јер, управо како је Додик рекао да само слога кућу гради, заједнички можемо све урадити - сматра Мићић.

И Мићић је грађанима честитао данашњи празник и пожелио им срећу и много здравља.