latinica  ћирилица
10/08/2020 |  12:24 | Аутор: СРНА

Пуповац: Уклонити "За дом спремни!" јер припада квислиншкој творевини

Саборски посланик и предсједник Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорад Пуповац поручио је да усташки поздрав "За дом спремни!" треба "макнути из јавног простора" јер је то поздрав "квислиншке творевине која је починила геноцид над Србима, Јеврејима и Ромима".
Милорад Пуповац - Фото: Screenshot/YouTube
Милорад ПуповацФото: Screenshot/YouTube

- Тај поздрав нарушава оно што се у данашњој Хрватској жели створити, а то су чврсти демократски темељи, мир у земљи, мир на границама и помирење Хрвата и Срба - наводи Пуповац за телевизију РТЛ.

Пуповац истиче да тај усташки поздрав "тешко компромитује Хрватску и тешко нарушава оно што је изграђено, као и оно што треба изградити у односима Хрвата и Срба".

Он оцјењује да неки људи у Београду "нису били припремљени" на оно што се дешавало у Книну 5. августа нити су "имали довољно информација".

- Требаће времена и још гестова, ријечи и дјела. Радује ме што је патријарх српски, Његова светост, Иринеј послао поруку охрабрења - каже предсједник СДСС-а.

Он сматра да је "сада на представницима државне власти у Хрватској да са представницима државне власти у Србији направи прве кораке".

Пуповац поручује да "не треба настављати досадашњу реторику, без обзира да ли је неко дао повода за то".

- Хрватска, са своје стране, с обзиром на то да је српска заједница учинила и допринијела, не треба то чинити. А, са друге стране, у Хрватској се догађају инциденти сваког љета и сваке године - напомиње Пуповац.