latinica  ћирилица
10/08/2020 |  18:15 | Аутор: Агенције

Миленко Тепић у редовима Меге

Бивши српски кошаркашки репрезентативац Миленко Тепић нови је играч Мега Бемакса, саопштио је клуб.

Долазак искусног интернационалаца је још један корак ка комплетирању екипе за предстојећу сезону, наводи клуб.

- Јако ми је драго што сам поново у Београду и што сам постао члан Меге. Иако је Мега клуб који развија младе играче, у разговору са клубом и тренером Владимиром Јовановићем сам увидио да могу да пронађем своје мјесто и улогу, која је на неки начин и менторска. Даћу све од себе да тим младим момцима помогнем да стасају у добре играче и испуне свој потенцијал, а да то ураде правећи што је могуће боље резултате. Унапред се радујем новој сезони - рекао је Тепић.

Тепић је рођен 27. фебруара 1987. године у Новом Саду, висок је 202 центиметра и игра на позицији бека.

У богатој играчкој каријери је наступао за Војводину, Партизан (у два наврата), Панатинаикос, Севиљу, Лијетувос Ритас, ПАОК (у два наврата), Орландину, Бриндизи, Варезе док је прошлу годину завршио у Ираклису.

Са Панатинаикосом је освојио Евролигу 2011. године, уз двије титуле у Грчкој, док је са Партизаном освојио девет трофеја (три АБА лиге, четири Суперлиге и два Купа Радивоја Кораћа).

Тепић је освојио и четири злата на Европским првенствима у млађим националним селекцијама, а са А тимом Србије сребро на Европском првенству 2009. године у Пољској.