latinica  ћирилица
10/08/2020 |  20:16 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Атлетичари Борца најбољи у БиХ

Овог викенда Сарајево је било домаћин сениорског атлетског Првенства БиХ.

Највише успјеха имали су атлетичари бањалучког Борца, који су освојили 21 медаљу, од којих је осам златних, шест сребрних и седам бронзаних.

Душко Ивичић, предсједник Атлетског клуба Борац, истакао је задовољство што је бањалучки клуб био најуспјешнији на сениорском Првенству БиХ у Зеници.

Николија Станивуковић била најуспјешнији појединац Првенства са четири златне медаље (скок увис, даљ, троскок и 100 метара са препонама) и бронзом у штафети 4x100 метара.

Слађана Јагодић је била најбоља у скоку с мотком (2,56 нови рекорд БиХ), Лука Ивичић, такође, у скоку с мотком, Саит Хусеинбашић у скоку у даљ и Војислав Грубиша у бацању диска.

Сребрне медаље освојили су Јован Росић (800 метара), Александар Новаковић (бацање кугле и диска), Тијана Глигић (5.000 метара), Александра Видовић (бацање копља) и Слађана Јагодић (скок увис).

Бронзана одличја освојили су Лука Ивичић (бацање копља), Ања Ерцег (скок с мотком), Слађана Јагодић (100 метара са препонама и троскок), Војислав Грубиша (бацање кугле) и мушка и женска штафета 4x100 метара.

- Атлетски клуб Борац је још једном доказао да и у ово тешко вријеме за спорт има огроман потенцијал и сјајне атлетичаре и тренере. Сигурни смо да ћемо и убудуће као најтрофејнији и најуспјешнији Атлетски клуб у Српској наставити са одличним резултатима - рекао је Ивичић.

Атлетичари Зенице су освојили шест златних, пет сребрних и једну бронзану, а Слобода шест златих, те по двије сребрне и бронзане медаље.