latinica  ћирилица
11/08/2020 |  09:52 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Вулин: Циљ закона о тзв. ОВК је да ућутка Србе

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да се закон о заштити вриједности борбе такозване ОВК доноси у Приштини због Срба, да ћуте о злочинима тзв. ОВК.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Ово се доноси за Србе, да ћуте и стоје мирно у кући Адема Јашарија, да имају законску обавезу да долазе на обиљежавање датума битних за терористе тзв. ОВК, да немају право да кажу истину да су им убијали дјецу и да су убијани. Хоће ли да хапсе Дика Мартија који је писао о трговини органима и "жутој кући"? Не, то се односи на Србе - истакао је Вулин.

Коментаришући изјаве будућег америчког амбасадора у Њемачкој Дагласа Мекгрегора да је америчка интервенција на самопроглашеном Косову 1999. године била усмјерена против православних хришћана Срба и да је након ње постављена муслиманска нарко-мафија, Вулин је рекао да је захвалан за ту изјаву, али да не вјерује да ће се због појединачних изјава промијенити политика САД, мада је добро да се то каже.

- У ери исламског тероризма и "Исламске државе" није мали број људи који у свијету виде шта се десило и који се врате корак уназад и кажу – чекај, па ми смо одред муџахедин увели у БиХ, прве хришћанске ритуално одсјечене главе нису пале у Ираку и Сирији, него на Озрену у БиХ - изјавио је Вулин за телевизију Пинк.

Министар одбране Србије је рекао да косовски Албанци хоће земљу, а не и Србе на тој земљи, те да у свијету постоји међународни фактор који сматра да Срби не треба да буду тако бројни и да треба да живе на далеко мањој територији.

Вулин је подсјетио да је више пута рекао да је највећа безбједносна пријетња на Балкану покушај прављења "велике Албаније", јер то не може да погоди само Србију, него и Сјеверну Македонију и Црну Гору.

- То без великог зла не може да се заврши. Не тражи Србија неке туђе територије. И опет видимо ћутање међународне заједнице, а пуна су им уста мира, споразума, гледања у будућност. Па је ли "велика Албанија" будућност у коју треба да гледамо, сјајна перспектива која је пред нама? - упитао је Вулин.

Он је поновио да Приштина жели да своју полицију убаци у патроле Војске Србије и Кфора на административној линији као трећа страна, да би рекли да је то граница.

Вулин је рекао да међународна заједница има обавезу да обезбиједи повратак свих на Космет, без обзира на националност, а 250.000 Срба се није вратило, указујући да је на подручју Косова и Метохије најнижи проценат повратка на планети.

- Више од 40.000 судских спорова лежи по фиокама у судовима Унмика, а вријеме пролази, људи помрли, отишли трбухом за крухом. Више од 1.000 Срба убијено је од доласка међународне заједнице - рекао је Вулин.

Он је подсјетио на ријечи команданта Кфора, када су убијена српска дјеца у Гораждевцу, да ће "преврнути сваки камен" да нађе починиоце, али да до данас они нису откривени, те оцијенио да је то највећи пораз међународне заједнице.