X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
11/08/2020 |  11:54 ⇒ 11:56 | Извор: СРНА

За викенд изречене казне од 10.200 КМ

Инспектори су протеклог викенда на подручју Републике Српске изрекли привредним субјектима казне од 10.200 КМ због непоштовања превентивних мјера заштите од епидемије вируса корона.
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com) -
Инспекторат Републике Српске (Фото: koronavirususrpskoj.com)

Инспекцијски органи Републике Српске наставили су појачану контролу у вечерњим часовима са акцентом на угоститељским објектима, а републички инспектори у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе у току викенда извршили су 453 инспекцијске контроле и у седам случајева субјекти су затечени у прекршају, саопштено је из Инспектората Српске.

- Уз огромне напоре које улажу надлежни органи на спровођењу мјера превенције, отежане услове рада и пословања у којима већина привредних субјеката поштује дате препоруке, још једном позивамо грађане да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју - наводи се у саопштењу.

Инспекторат је, такође, апеловао и на младе, будући да се вирус корона шири све више међу млађом популацијом, да предузму потребне мјере предострожности - да држе дистанцу и носе маске, јер исход борбе са вирусом тренутно зависи од колективне одговорности.

У оквиру контрола извршених у протекла два мјесеца инспектори су до сада изрекли казне у укупном износу од 124.550 КМ.