latinica  ћирилица
11/08/2020 |  13:49 ⇒ 15:09 | Аутор: sputniknews.com

Вучић о руској вакцини: Лично ћу примити ону за коју наши стручњаци кажу да је добра (ФОТО)

Предсједник Србије Александар Вучић на конференцији за новинаре на Савском тргу прокоментарисао је то што су Руси пронашли вакцину за вирус корона.
Александар Вучић (фото: Sputnik / Dejan Simić) -
Александар Вучић (фото: Sputnik / Dejan Simić)

Вучић је изјавио да ће први примити вакцину за коју му српски стручњаци буду рекли да је добра и да може да помогне у превенцији болести Ковид-19.

На питање да ли Србија разматра да користи руску вакцину, која је сада већ регистрована, Вучић је рекао да са радошћу слуша вијести о томе да су неки направили вакцину, али напомиње да је то питање за српске стручне тимове.

- Ја знам са ким наши људи разговарају, са ким имају потписане Меморандуме о сарадњи, са ким прате развој вакцине кроз прву, другу и такозвану трећу фазу. Зато сам и помињао новембар у вези набавке, али сам срећан ако су Руси прије тога произвели вакцину. Само, то морају наши стручни тимови да нам кажу да је безбједна и сигурна - рекао је Вучић новинарима.

Он је истакао да је важно да се што прије појави вакцина, која је, каже, важна и за спас економије.

- Што прије будемо имали вакцину, то ће бити спас за нашу економију. Постоје политичари који кажу ''ми нећемо да примамо руску или кинеску вакцину'', а онда њихови до јуче коалициони партнери са којима су упадали у РТС, Скупштину и Предсједништво кажу ''ми нећемо европску'', па не могу да се договоре коју би вакцину да приме, а коју не - примјетио је Вучић.

Он је навео да ће бити први који ће примити вакцину за коју му српски стручњаци буду рекли да је добра.