latinica  ћирилица
11/08/2020 |  14:18 ⇒ 19:39 | Аутор: РТРС

Влада помаже и области угоститељства, туризма и превоза путника

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Уније удружења послодаваца Републике Српске из области превоза путника и Удружењем Хорека Републике Српске о мјерама подршке овим дјелатностима које трпе губитке у пословању усљед пандемије вируса корона.
Вишковић са представницима послодаваца, Фото: Влада Републике Српске -
Вишковић са представницима послодаваца, Фото: Влада Републике Српске

Вишковић је најавио да ће Влада у наредних неколико дана креирати јавни позив са прецизно утврђеним критеријумима, да би се омогућило привредним субјектима из области угоститељства и туризма и превоза путника да се пријаве за подршку за јули, август и септембар ове године.

Он је истакао да Влада прати ситуацију, те да континуирано и у сарадњи са пословном заједницом креира мјере подршке привреди, чији је крајњи циљ да се заштити економија и сачувају радна мјеста у Републици Српској.

Представници послодаваца из области угоститељства и туризма, те области превоза путника упознали су премијера Српске о тешкоћама у пословању с којима се суочавају у времену пандемије вируса корона и изразили захвалност Влади за све што је до сада учинила да помогне привредним субјектима у Републици Српској да се сачувају радна мјеста.

Данашњем састанку, на којем је било ријечи и о другим видовима помоћи запосленима у овим дјелатностима, присуствовали су и министарка финансија Зора Видовић, те представници министарстава привреде и предузетништва, саобраћаја и веза и трговине и туризма, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.