latinica  ћирилица
11/08/2020 |  17:31 ⇒ 19:24 | Аутор: АТВ

Попржен: Прво вратите своје "дупле" плате, па онда причајте о поштењу

Умјесто декларативног залагања за мање плате функционерима, ПДП би прво морао да завири у сопствено двориште гдје већ сада може да затекне своје високе функционере који примају по двије плате из буџета, изјавио је Мирослав Попржен, члан Предсједништва Градског одбора СНСД-а.
Мирослав Попржен (фото: atvbl.com) -
Мирослав Попржен (фото: atvbl.com)

Попржен истиче да су у ПДП-у на данашњу прес конференцију требали довести и Игора Црнатка, доскорашњег министра спољних послова и високог функционера ПДП-а, који је више од годину дана примао дуплу плату, и као народни посланик и као министар спољних послова у техничком мандату.

- Да ли имамо игдје иједан доказ да се Црнадак одрекао тих примања и дао их оним којим је то најпотребније? Да ли је којим случајем и Јелена Тривић некоме дала своје двије плате које зарађује, и на Економском факултету и у Народној скупштини - упитао је Попржен.

Он је позвао Тривићеву и Црнатка, али и све друге функционере ПДП-а, да се одмах одрекну својих дуплих примања и јавно их врате у буџет, уколико су заиста искрени у својој намјери.

- Ако су заиста озбиљни људи, који држе до своје ријечи и не лажу бираче, већ сутра треба да јавно врате сваку плату "вишка" која им је исплаћена из буџета, а ради се о десетинама хиљада марака. Само ако би то урадили, повјеровао би им да није ријеч о још само једној предизборној обмани - рекао је Попржен.

Он је нагласио да се ПДП залаже за смањење плата искључиво како би прибавио јефтине политичке поене и само због приближавања локалних избора.

- Ово је наставак лицемјерене и лажне политике ПДП-а који су сами грађани давно препознали. На прошлим изборима, прикупљали су поене на једној трагедији, а све се завршило тако што су слагали оне за које су се, као, залагали. Баш као што су слагали тада, тако ће слагати и сада - рекао је Попржен.