X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
12/08/2020 |  10:04 ⇒ 13:40 | Извор: РТРС

Кесић: Срби у САД ће и на наредним изборима подржати Трампа (ВИДЕО)

Већина Срба у Сједињеним Америчким Државама гласала је за садашњег предсједника Доналда Трампа и оно што је сигурно јесте да ће свој глас на наредним изборима поново њему дати, рекао је шеф Представништва Републике Српске у САД Обрад Кесић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Обрад Кесић - Фото: РТРС
Обрад КесићФото: РТРС

- Кампања "Срби за Трампа" добила је велику подршку Срба у САД. Почела је 3. августа са циљем да "мобилише" око милион држављана САД - српског поријекла да се придруже организованом напору и помогну поновни избор Доналда Трампа за америчког предсједника. А све је то због политике садашњег предсједника, која је наклоњена управо нашем народу - навео је Кесић.

Једноставно, каже он, да ако се упореде политике претходних администрација са Трамповом, а што се тиче питања Балкана, Европе и Европске уније, Срби у Америци виде да овај предсједник нешто другачије отвара простор и води политику бољег разумијевања српских ставова.

- Такође, на неки начин даје легитимитет да и Срби имају право на своју националну државу, те да та национална држава мора имати своје мјесто у Европи и свијету - рекао је Кесић.

Подсјећања ради, кампања "Срби за Трампа" само у првој седмици добила је велику подршку.