latinica  ћирилица
12/08/2020 |  13:43 ⇒ 13:44 | Аутор: СРНА

Испоручено 4.800 тестова за детекцију вируса корона

Министарство цивилних послова у Савјету министара испоручило је надлежним институцијама 4.800 PCR тестова за детекцију вируса корона које је донирала кинеска Шангај "Фосун фондација" у вриједности од 34.080 долара, саопштено је данас из овог Mинистарства.

Ветеринарском факултету Универзитета у Сарајеву испоручено је 2.827 тестова, Институту за јавно здравство Републике Српске 1.733 теста и Пододјељењу за јавно здравство Брчко дистрикта испоручено је 240 тестова.

У саопштењу се прецизира да су тестови подијељени с циљем реализације Споразума о донацији, закљученог између Шангај "Фосун фондације" и Министарства цивилних послова, закљученог 8. јула.

Јуче је испоручено 4.800 тестова за детекцију на основу издатог рјешења о сагласности за увоз и кориштење "ковид 19 RT-PCR китова", хуманитарног карактера, које су издали Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарство здравства ФБиХ и Одјељење за здравство и остале услуге Брчко дистрикта, а у складу са одлуком о принципима расподјеле међународне помоћи за заштиту и спашавање, наводи се у саопштењу.