latinica  ћирилица
12/08/2020 |  16:07 | Аутор: СРНА

Угљевик: Радислав Јовичић приступио ДНС-у

Бивши министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић приступио је Демократском народном савезу.
Конференција ДНС-а за новинаре у Угљевику - Фото: РТРС
Конференција ДНС-а за новинаре у УгљевикуФото: РТРС

- Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да ће Јовичић имати битну улогу у ДНС-у и да ће на првој сједници Предсједништва бити именован за потпредсједника.- Очекујем његов пун допринос - рекао је Нешић на конференцији за новинаре у Угљевику, поводом приступања нових чланова.

Он је истакао да Јовичић "има искуство и знање да учини и Угљевик и цијелу Републику Српску угоднијим мјестом за живот".

- ДНС све више и више јача, окупљамо људе који имају знање, искуство, жељу, енергију да сваки крај Републике Српске учине бољим за живот свих грађана, без обзира да ли је то у Бањалуци, Требињу или овдје у Угљевику - рекао је Нешић.

Јовичић је рекао да жели да кроз рад у ДНС-у да допринос у развоју Републике Српске.

- Амбиције које гајимо су да будемо прва политичка партија, а имамо идеје и планове за опстанак и развој Српске - рекао је Јовичић.

Потпредсједник ДНС-а Ђорђе Поповић рекао је да велики број људи прилази овој странци, посебно они који могу много тога да учине и који су препознатљиви у својим локалним заједницима.

Он је изразио очекивање да ће ДНС на предстојећим локалним изборима побиједити у општини Лопаре, док ће у Брчко дистрикту "бити дио рјешења јер је то значајно за Републику Српску".

- Када је ријеч о овој регији, ДНС ће са својим коалиционим партнерима остварити побједу. Ми смо данас стабилни, без обзира на период који је иза нас у којем је било турбуленција - рекао је Поповић.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Угљевик Драгиша Видаковић рекао је да је данас 50 нових чланова приступило овој странци.

- Представили смо данас и одборничку листу која је састављена од младих и образованих људи и то је наша снага која ће донијети одличне резултате - рекао је Видаковић.

Свечаности је присуствовао и генерални секретар ДНС-а Дарко Бањац, пословни директор ове странке Милош Стевановић, предсједник регионалног одбора Бијељина Дико Цвијетиновић, те високи страначки функционери Милош Лучић и Сенка Јујић.