latinica  ћирилица
12/08/2020 |  21:44 ⇒ 22:08 | Аутор: СРНА

Приједор обиљежио Међународни дан младих

Наступом диџејева, бендова и представљањем рада невладиних организација, у Приједору је вечерас у организацији Омладинског савјета на малом градском тргу обиљежен 12. август - Међународни дан младих.
Приједор: Међународни дан младих - Фото: РТРС
Приједор: Међународни дан младихФото: РТРС

Млади су имали прилику да постану чланови омладинских организација и да се на постављеним штандовима информишу о раду Омладинског савјета Приједор.

Члан Омладинског савјета Приједор Мирјана Комосар изјавила је да им је жеља била да младима покажу да живот нису само кафане, пића и друштво, да их упознају о бројним пројектима и друштвеном активизму.

Катарина Бурсаћ, члан овог савјета, каже да је незапосленост највећи проблем младих и да се кроз ову манифестацију жели показати да се млади могу бавити креативним радом и то на неки начин уновчити.

Шеф градског Одсјека за образовање, здравствену и социјалну заштити и невладине организације Стевица Дроњак рекао је да упркос тешкој ситуацији подршка младима у реализацији њихових пројеката од градске управе не изостаје.

- Град финансијски стоји иза њихових активности. Млади нису на маргини, чак су у средишту самог рада Градске управе. Ми ћемо наставити да подржавамо све њихове активности, визије и идеје - истакао је Дроњак.

Омладински савјет покренуо је акцију под називом "Активирај се, покрени се", у оквиру које је организовано такмичење о теми "Урбани/рурални живот младих", и то у категоријама фотографија, слика и писање поезије, те се вечерас најкреативнијима додијељење награде и признања.