latinica  ћирилица
13/08/2020 |  09:59 | Аутор: СРНА

Вулин: Убице српске дјеце нису пронађене јер их нису ни тражили

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да убице српске дјеце у Гораждевцу, на ријеци Бистрици прије 17 година, нису пронађене јер их нису ни тражили.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- Командант Кфора заклео се да ће "преврнути сваки камен", али да ће наћи убицу. Колико му је вриједила заклетва толико му је била успјешна и истрага. Пошто убице нису тражили, нису их ни нашли - изјавио је Вулин поводом 17 година од злочина у Гораждевцу.

Подсјећајући на то да је Еулекс званично престао да тражи убице под изговором да нема нових доказа, он је рекао да нема нових доказа ни за злочине нациста па их свеједно свијет тражи и 75 година откако су убили посљедње људско биће, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Зашто се одустало од истраге за убиство у Гораждевцу, зашто само за Србе правда није достижна? Сви су заборавили побијену српску децу и у Гораждевцу и у Ливадицама и у "Олуји". Србија не смије да заборави, ни да опрости - поручио је Вулин.

Министар одбране Србије упитао је да ли родитељи убијених дјечака Пантелије Дакића и Ивана Јововића такође треба да ћуте када их буду питали о убицама из терористичке ОВК.

- Шиптари доносе закон по коме се не смије говорити ни мислити лоше о припадницима терористичке ОВК. Да ли се тај закон односи и на родитеље Пантелије Дакића и Ивана Јововића, да ли и они треба да ћуте када их буду питали о убицама из УЧК? - упитао је Вулин.

На ријеци Бистрици у Гораждевцу 13. августа 2003. године непознати нападачи из аутоматског оружја покосили су српску дјецу на импровизованом купалишту, удаљеном 300 метара од центра овог српског села у општини Пећ на Косову и Метохији.

У нападу је убијено двоје, а рањено четворо дјеце.