latinica  ћирилица
13/08/2020 |  12:38 ⇒ 16:26 | Аутор: СРНА

На Јахорини ухапшени држављани Србије, Црне Горе и лице са Пала

Припадници Полицијске управе Источно Сарајево на Јахорини су током претреса више апартмана и аутомобила пронашли пиштољ, муницију и кесу са траговима дроге, те ухапсили троје држављана Србије, двоје држављана Црне Горе и једно лице са Пала.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управе Источно Сарајево саопштено да је у хотелу на подручју Олимпијског центра Јахорина слободе лишено шест лица која се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела недозвољена производња и промет оружја или експлозивнх материја, те неовлаштена производња и промет дроге.

Ријеч је о држављанима Србије чији су иницијали М.Ш, М.Н. и С.Р, држављанима Црне Горе чији су иницијали Р.Д. и Б.Ш, те лицу са Пала чији су иницијали М.Д.

На основу наредбе надлежног суда, а уз сагласност тужиоца Окружног тужилаштва у Источном Сарајеву, извршен је претрес више апартмана и аутомобила које користе та лица и одузет пиштољ, 11 метака, више мобилних телефона и пластична кеса са траговима бијеле прашкасте материје која подсјећа на дрогу, наводи се у саопштењу.

У току је документовање предмета, након чега ће надлежном тужилаштву бити достављен извјештај.