latinica  ћирилица
13/08/2020 |  13:51 ⇒ 14:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Вишковић и Пашалић у посјети пољопривреднику у Доњем Црњелову

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Борис Пашалић посјетили су данас у Доњем Црњелову пољопривредника Младена Митровића који се бави производњом воћа и поврћа на 60 хектара земље.
Радован Вишковић и Борис Пашалић у Доњем Црњелову - Фото: СРНА
Радован Вишковић и Борис Пашалић у Доњем ЦрњеловуФото: СРНА

Састанку са семберским пољопривредником, који је у току, присуствују и градоначелник Бијељине Мићо Мићић, посланик у Народној скупштини Српске Недељко Ћорић, помоћник министра пољопривреде Српске Зоран Малетић и градски менаџер Предраг Јовић.

Пољопривредник Митровић под пшеницом има засађено 30 хектара земље, под кукурозом 20 хектара, затим под купусом два, паприком и парадајзом по један, док под лубеницом има шест хектара земље, а под дињом један.

Званичници су раније данас посјетили фарбрику "Сава Семберија" у Бијељини која се бави прерадом воћа и поврћа, као и Месну индустрију "ЗП-комерц" у Вршанима гдје су разговорали са директором Љубишом Росићем, те фарму пољопривредног произвођача Бобана Петрића у Доњем Магнојевићу.

Након посјете Семберији, премијер Српске ће одржати данас састанак и са предсједником Управног одбора зворничке "Алумине" Милом Матићем.

Влада Републике Српске усвојила информацију о стању у производњи и пласману произведеног поврћа у Српској, а у вези са пандемијом вируса корона, у којој се наводи да ће из Компензационог фонда бити обезбијеђено два милиона КМ за финансирање интервентног откупа тржишних вишкова поврћа са циљем заштите домаће производње и стабилизације тржишта.