latinica  ћирилица
13/08/2020 |  13:53 ⇒ 14:01 | Аутор: РТРС

Пандемија није зауставила кошаркашки камп на Јахорини

И ове године се традиционално, упркос вирусу корона, на Јахорини одржава кошаркашки камп "Grаwе Тhrее Points".
Међународни кошаркашки камп (фото: dunav.at) -
Међународни кошаркашки камп (фото: dunav.at)

Овај кошаркашки камп је један од највећих догађаја у Републици Српској, али и БиХ и право мјесто за младе играче који би жељели да унаприједе своје кошаркашке способности.

Управо ово потврђује и чињеница да је ово 19. по реду кошаркашки камп, који је до сада окупио више од 12.500 хиљада дјеце.

Упркос пандемији вируса корона, организатори су успјели да организују овај догађај на високом нивоу. Све прописане хигијенско-епидемиолошке мјере су испоштоване. А до сада се показало да на Јахорини још увијек нема случаја заразе вирусом. Јахорина има најбоље услове за овакве активности, а недавно је обогаћена и новим љетним садржајима за њене посјетиоце. Учесници кампа смјештени су у Апарт хотелу Вучко, а тренинзи се одвијају на вањским теренима и спортској дворани Пеки. Сви учесници такође добијају и комплетну спортску опрему.

Ове године, кампу у једној смјени присуствује до 50 учесника због пандемије вируса корона, тачније у првој смјени налази се 35 учесника, плус тренерско и логистичко особље. Планирано је да се камп заврши са гејм кампом гдје ће се одржати завршни турнир. Као и сваке године, организатори су се побринули да кампу присуствују и почасни гости, а ове године то су Ратко Варда, Зоран Стевановић Страги као и кадети Партизана и Игокее, који ће заједно учествовати на завршном турниру кампа.

Камп је организован на високом нивоу, што потврђује учешће најбољих кошаркашких стручњака из региона, а посебно из Србије. Камп ове године окупља младе играче из Бањалуке, Дрвара, Модриче, Вишеграда, Грачанице, града Источно Сарајевно, општине Пале, Требиња, Београда и других. Идеја кампа јесте: "Његово величанство кампер", управо због одличних услова у којима се овај камп одржава.

До сада су "Grаwе Thrее Points" посјећивали млади кошаркаши из цијелог свијета, али и познати кошаркаши као што су Предраг Саша Даниловић, Владе Дивац, Жарко Паспаљ, Радослав Нестеровић, Мирослав Берић, Душан Кецман и још много њих.

Извор: dunav.at