latinica  ћирилица
13/08/2020 |  16:15 | Аутор: СРНА

Влада Србије о програму подстицања запошљавања младих

Влада Србије усвојила је уредбу о програму подстицања запошљавања младих "Моја прва плата", за чију ће реализацију у овој и наредној години бити обезбијеђене двије милијарде динара /17 милиона евра/.
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC) -
Влада Србије (Фото: Tanjug/SAVA RADOVANOVIC)

Држава Србија ће за 10.000 младих, који су завршили средње школе и факултете, покривати дио трошкова њихове плате и тиме их мотивисати за проналажење првог посла, а послодавцима олакшати одлуку да их запосле.

Овим програмом стварају се додатне могућности за оспособљавање, стицање првог радног искуства и повећање прилика за конкурентније иступање младих на тржишту рада и њихово запошљавање.

Одобрена средства ће бити прослијеђена Националној служби за запошљавање која спроводи Програм, саопштено је из Владе Србије.

Ове нове мјере резултат су састанка који је у Влади Србије одржала премијерка Ана Брнабић са привредницима, предсједником Привредне коморе Србије Марком Чадежом и директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем.

Влада Србије је на сједници донијела и одлуку да се Либану упути 100.000 евра новчане помоћи ради отклањања посљедица насталих након разорне експолозије у луци у Бејруту.