latinica  ћирилица
13/08/2020 |  17:00 ⇒ 18:16 | Аутор: РТРС

Миле Момчиловић из Приједора прославио стоти рођендан (ВИДЕО)

Приједорчанин Миле Момчиловић прославио је стоти рођендан. Иако се, због пандемије, славило уз мали број гостију, са слављеником су били његови најмилији. Уз родбину из Приједора, допутовала је и породица с оне стране Дрине.
Приједорчанин прославио 100. рођендан - Фото: РТРС
Приједорчанин прославио 100. рођенданФото: РТРС

Праунуци, унуци и најближи рођаци. Њих десетак, слављенику су пожељели, сретно стото љето.

Иако сада због здравља борави у Дому за стара лица, старе навике које су уједно, како каже, у шали и рецепт за дуг живот, и даље практикује.

- Кад се умијем, одем на кафу и на ракију - каже Момчиловић.

Иако окупљени у знатно мањем броју, чланови породице сретни што, на сретни дан, могу бити уз најстаријег члана своје породице.

- Мени је драго да је мој деда дочекао ове године. Ми смо ми смо планирали да то буде на селу гдје је живио да обиљежимо, да направимо славље, међутим стицајем околности деда је дошао у Дом у јануару мјесецу и сада смо овдје обиљежили рођендан - рекла је Сања Добријевић унука из Приједора.

Љубав према дједу нема граница, то су показали и унуци и праунуци, који су прешли стотине километара, да би обиљежели његов рођендан, у нади да ће и они кренути његовим стопама и прославити стото љето.

Свјећице и торта мање су битни за ову причу. За најстаријег члана лозе Момчиловић најбитније је, како каже, пуно срце и душа, што је данас, захваљујући својим наследницима и доживио.