latinica  ћирилица
13/08/2020 |  19:19 ⇒ 20:02 | Аутор: РТРС

Распуштени Градски одбор у Добоју не прихвата Шаровићеву одлуку (ВИДЕО)

СДС очекује добар резултат на предстојећим изборима, изјавио је предсједник странке Мирко Шаровић, представљајући кандидате ове странке на предстојећим изборима.
СДС - Фото: РТРС
СДСФото: РТРС

 Признаје међутим да имају одређених проблема, посебно у Добоју гдје, јуче распуштени градски одбор, не прихвата Шаровићеву одлуку и оптужује руководство странке да су их изиграли.

Одлука о распуштању Градског одбора СДС-а у Добоју донесена је мимо статута странке и продукт је ранијих притисака врха партије на чланове овог одбора, тврди смијењен предсједник добојског СДС-а Сретен Телебак. Додаје да одбор не прихвата Шаровићеву одлуку и тражи објашњење

- Ја сам постао жртва Српске демократске странке. Некад сам мислио да сам жртва СНСД-а али кад сам све сабрао, био сам жестока жртва оваквих структура СДС-а - сматра Телебак.

Телебак каже да су пристисци на рад овог одбора кулминирали током састављања листе кандидата за локални парламент и градоначелника гдје му је, мимо воље Градског одбора СДС-а, из врха странке сугерисано да на та мјеста именује појединце по непотизму. Предсједник СДС-а је, по распуштању одбора, за вршиоца дужности именовао Душка Ристића који би, како каже, требао да стабилизује странку у овом граду.

- Ми се захваљујемо досадашњем руководству и члановима градске организације. Ја сам  лично као предсједник процијенио сам да је неопходно да учинимо тај корак вјерујући да ће то допринијети бољем раду у градској организацији Добој - рекао је Мирко Шаровић предсједник СДС-а.

Телебак каже да је изненађен Шаровићевом одлуком, истичући да му је предсједник СДС-а замјерио да, како каже, "није довољно урнисао по Обрену Петровићу", бившем начелнику општине који је напустио СДС.

- Не слажем се ни с оним што је Обрен радио, али подржавао га је СДС. Радио сам и ја и још ћу само једном подвући да у свему томе смо били без било какве помоћи. Шокантно је да нисмо остварили никакву помоћ од врха странке - истакао је Телебак.

Наводи да неке ствари у врху СДС-а не штимају и да је воља чланства СДС-а сваки пут изиграна због нерада и манипулација. Каже да унутар СДС-а владају лоши односи, да ова партија нема интелектуалаца, да су успостављени лоши односи са Владом Србије и њеном опозицијом, да немају упоришта са Српском православном црквом и академском заједницом.