latinica  ћирилица
13/08/2020 |  20:43 ⇒ 14/08/2020 | 08:57 | Аутор: СРНА

Отказан челенџер "Српска опен"

Челенџер "Српска опен", који је требало да се одржи од 7. септембра у Бањалуци, отказан је због ситуације у вези са вирусом корона.
Српска опен (Фото:MONDO/Nebojša Šatara) -
Српска опен (Фото:MONDO/Nebojša Šatara)

Директор овог тениског турнира Лана Поповић нагласила је да је здравље у овом моменту приоритет, те да је поменута одлука донесена након консултација са представницима АТП-а.

- Ситуација у цијелом свијету је неизвјесна, отежана су путовања и прелазак граница, а у свакој земљи важе другачија правила која су изузетно строга. Уз то, ситуција се мијења из дана у дан и немогуће је предвидјети шта ће се догађати. С обзиром да се овакви турнири планирају унапријед, немогуће је отказивати такмичење неколико дана прије, па смо одлучили да се ове године турнир не одржи - навела је Поповићева.

У саопштењу Тениског савеза Републике Српске наводи се да је Поповићева изразила наду да ће челенџер "Српска опен" бити одржан наредне године.

- Остајемо у календару АТП-а и увјерени смо да ће турнир остати један од најјачих челенџера у региону. Ова година је специфична, отказани су најквалитетнији турнири, али се надамо се да ће наредна бити много боља - поручила је Поповићева.