latinica  ћирилица
14/08/2020 |  14:19 ⇒ 14:29 | Аутор: СРНА

Пијан узнемиравао бившу супругу упркос забрани приступа

Полиција је у Бијељини ухапсила мушкарца чији су иницијали М.К. јер је пијан узнемиравао бившу супругу, а провјерама је утврђено да му је изречена заштитна мјера забрана узнемиравања или ухођења жртве насиља, на основу рјешења Основног суда, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

У саопштењу се наводи да је М.К. синоћ око 23.00 часа галамио обраћајући се бившој супрузи која се налазила у дворишту куће у Улици Јована Кроштанског.

Полицијски службеници су му наредили да се удаљи са ове адресе, што је и учинио, након чега се поново вратио, те одбио да поступи по наређењу овлаштеног службеног лица, због чега је и лишен слободе.

Алкотестирањем је утврђено да је имао 2,67 промила алкохола у крви. О свему је обавијештен и Центар за социјални рад.

М.К. је прекршајно санкционисан због нарушавања јавног реда и мира, односно због почињеног прекршаја ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

За седам мјесеци ове године на подручју Полицијске управе Бијељина евидентиран је 51 случај насиља у породици, од чега је 40 кривичних дјела. Надлежним тужилаштвима поднесена су 63 извјештаја.

Евидентирано је 119 жртава насиља у породици, од којих 89 женског пола и 30 мушког.

Према врсти насиља, најчешће је физичко, па онда и психичко насиље.

Током протеклих седам мјесеци евидентирана су 42 случаја наношења лаких тјелесних повреда које су наступиле као посљедице насиља у породици.