latinica  ћирилица
14/08/2020 |  16:20 ⇒ 19:04 | Аутор: СРНА

Вишковић: Очекује се одличан резултат на предстојећим локалним изборима

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је данас у Источном Сарајеву да, на основу досадашњег рада и улагања, очекује одличан резултат ове странке на изборима 15. новембра на подручју цијеле Републике Српске.
Вишковић у Источном Сарајеву - састанак - Фото: РТРС
Вишковић у Источном Сарајеву - састанакФото: РТРС

- СНСД са својим коалиционим партнерима, на основу онога што смо урадили и улагали у овај дио Републике Српске, али и од Требиња до Новог Града, очекује један од најбољих резултата на локалним изборима - рекао је новинарима Вишковић.

Вишковић је појаснио да су током данашњег састанка са начелницима општина Пале Бошком Југовићем, Трнова Драгомиром Гаговићем, Рогатице Милорадом Јагодићем, Источног Новог Сарајева Љубишом Ћосићем и начелником општине Хан Пијесак Владом Остојићем размотрени пројекти који се реализују на подручју Сарајевско-романијске регије и подручју града Источно Сарајево.

Он је подсјетио да се на предстојећим локалним изборима градоначленик Источног Сарајева по први пут бира директно, за разлику од ранијег избора кроз Скупштину града.

- СНСД има јасно опредјељење на овом подручју да имамо свог градоначелника и начелнике у осталим локалним заједницама гдје до сада нисмо - навео је Вишковић.

Он је навео да је кандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија, који је директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Вишковић је рекао да су на састанку разговарали о проблемима који постоје у локалним заједницама, те о конкретним проблемима у области здравственог сектора на овом подручју.

Према Вишковићевим ријечима, сви пројекти који су у току у локалним заједницама у Републици Српској неће бити обустављени због епидемије.

Као примјер, он је навео да су завршени јавни позиви и изабрани извођачи радова за рехабилитацију путног правца Пале-Јахорина, те изградњу новог дијела пута на овој олимијској планини чиме ће се смањити саобраћајне гужве.

- Разговарали смо о процедури коју су покренуле општине Трново и Пале у вези разграничења на подручју Јахорине. Данас је договорено да Републичка геодетска управа и Правобранилаштво Републике Српске то питање ријеши на задовољство обје локалне заједнице - рекао је Вишковић.

Састанку је присуствовала и посланик у Народној скупштини Наташа Кулашинац.