latinica  ћирилица
14/08/2020 |  17:06 ⇒ 17:42 | Аутор: СРНА

Јахорина: Озваничен почетак радова на дионици пута Бистрица-Подграб

На Јахорини је данас озваничен почетак радова на рехабилитацији регионалног пута на дионици Бистрица-Подграб, дужине 2.250 метара, а укупна вриједност радова је 919.000 КМ.
Ненад Нешић, Раденко Црногорац и Марко Гајовић - Фото: СРНА
Ненад Нешић, Раденко Црногорац и Марко ГајовићФото: СРНА

Почетак радова озваничили су вршилац дужности директора предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић, директор предузећа Приједорпутеви Раденко Црногорац и замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић.

Нешић је рекао новинарима да је рок за завршетак радова 90 радних дана, да ће стари асфалт бити потпуно скинут и постављен нови, те да Олимпијски центар "Јахорина" заслужује модерну и квалитетну саобраћајницу, која ће привући већи број туриста.

- Рехабилитација пута Р-446а је од прве сепертине или "осмица" до хотела "Небојша" дужине 2.250 метара - навео је он.

Он је додао да ће радове изводити предузеће "Приједорпутеви", те да се чини све да свака уложена конвертибилна марка остане у Републици Српској.

Нешић је најавио да је ово данас само почетак радова које ће предузеће Путеви Републике Српске ове године предузети, те да ће врло брзо бити на новој дионици.

Црногорац је обећао да ће, ако их вријеме послужи, радове завршити у наредних 30 дана.

- Рехабилитација обухвата санацију коловозног застора, проширивања неће бити, санацију одводних канала, шахтова, промјену ивичњака, замјену одбојних ограда, као и вертикалне сигнализације - објаснио је Црногорац.

Гајовић је рекао да су данас присуствовали извођењу радова на путној комуникацији Бистрица-Подграб до хотела "Небојша" и да ће то много значити за општину Пале и Олимпијски центар "Јахорина".

- То ће много значити због туриста који долазе на планину, а општина Пале подржава и подржаваће у техничком смислу - навео је Гајовић.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је предузећу Путеви Републике Српске што је ушло у рехабилитацију регионалног пута, те оцијенио да је све више инвестиција које се реализују на подручју Сарајевско-романијске регије.

- За развој туризма је битно да имамо путну инфрастуктуру, која је сада боља него што је била раније. Чули смо бројне примједбе, како домаћег становништва, тако и туриста, када је ријеч о путној инфраструктури од Пала према Јахорини, а сада имамо обећање да је ово данас само почетак - изјавио је Вуковић и рекао да се нада да ће бити још више оваквих пројеката.