latinica  ћирилица
14/08/2020 |  18:37 | Аутор: СРНА

Распуштен одбор ХДЗ-а у Томиславграду

Предсједништво ХДЗ-а БиХ распустило је Општински одбор странке у Томиславграду због непоштовања изборних рокова, пријаве странке на изборе, као и усаглашавање листе канидата за Општинско вијеће и кандидата за начелника.
ХДЗ БиХ - Фото: илустрација
ХДЗ БиХФото: илустрација

Из ХДЗ-а БиХ је након онлајн проширене сједнице Предсједништва странке саопштено да је именована страначка комисија за Томиславград коју предводи Јозо Багарић.

На сједници је усвојен приједлог листа и кандидата за начелнике/градоначелнике, те општинска/градска вијећа која су пристигла са терена, саопштено је из ХДЗ-а БиХ.

У вези са предизборним активностима ХДЗ-а БиХ закључено је, између осталог, да је циљ странке на предстојећим изборима да освоји већину од пријављених кандидата за начелнике/градоначелнике, те већину на листама за општинска, односно градска вијећа, укључујући и листе са коалицијама странака Хрватског народног сабора.

Поздрављен је договор и пријава заједничке Хрватске листе, ХДЗ-а БиХ и странака Хрватског народног сабора у оним просторима гдје је положај хрватског народа угрожен. Напомиње се да се спречавањем расипања хрватских гласова, очекује освајање више мандата за локалне изборе.

Предсједништво ХДЗ-а БиХ позвало је дијаспору да искористи бирачко право и благовремено се пријави за гласање путем поште, уз напомену да је крајњи рок за пријаву 1. септембар.

У саопштењу се напомиње да ХДЗ БиХ сљедеће седмице обиљежава 30 година од оснивања.