latinica  ћирилица
14/08/2020 |  19:02 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Влада широм Српске улаже у инфраструктуру на добробит свих грађана (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић отворио је данас у Трнову нову фискултурну салу Основне школе "Свети Сава" у чију изградњу су Владе Србије и Српске уложиле 540.000 КМ.
Вишковић уручио кључеве седмочланој породици Станковић - Фото: РТРС
Вишковић уручио кључеве седмочланој породици СтанковићФото: РТРС

Током посјете тој источносарајевској општини, Вишковић је уручио кључеве куће седмочланој породици Александра Станковића из Трнова, који је Влада купила за 25.000 КМ. Закључујући посјету тој општини, Вишковић је рекао да се широм Српске граде објекти на добробит свих њених грађана.

Фискултурна сала ОШ "Свети Сава "у Трнову 2012.године уништио је велики снијег. Осам година касније никла је потпуно нова, мултифункционална дворана коју ће користити ђаци, спортски клубови и грађани.

- Ми у школи смо јако сретни што смо добили ову салу, јер сами знате да дјеца нису имала прилику да се афирмишу, наставу смо изводили у ходницима - рекла је Ранка Мандић директорица ОШ "Свети Сава".

Фискултурна сала биће у потпуности опремљена до почетка школске године са кошевима и осталим спортским реквизитима за шта је потребно додатних 10.000 КМ, које је обећао премијер Српске.

- Тако да ће ова сала бити спремна за почетак нове школске године како то захтјевају прописи. Ово је рађено средствима Србије и Владе Републике Српске и ово је објекат који је недостајао школи - додао је Вишковић.

Посјети премијера Српске највише се обрадовала седмочлана породица Станковић која се у Трново вратила из Србије.Данас су добили кров над главом, кућу им је купила Влада Српске.

- Ријешили смо стамбено питање, најважније питање у животу човјека. Захваљујем се предсједнику Владе и нашем начелнику општине за овај објекат , ову кућу - рекао је Александар Станковић.

Нечелник Гаговић рекао је да је ово велики дан, како за породицу Станковић, тако и за локалну заједницу. 

-  Ја се надам да ћемо наставити овако и овим путем позивам све породице које у другим мјестима немају адекватан смјештај , ми смо у могућност да им дамо стан , биће и посла , да дођу и овдје живе - додао је Гаговић.

Вишковић је нагласио да локална заједница за републичком влашћу ради и обезбјеђује услове грађанима да пристојно живе и у малим локалним заједницама .

- Ја још једном честитам породици Станковић на усељењу у нову кућуи  желим да их прати срећа здравље и напредак - додао је премијер.

Трново је мала локална заједница у којој је ове године уписано свега осам нових ђака, то је ипак значајан помак јер прошле године била су свега два првачића. Већем броје дјеце у школи која ће сада имати и нову дворану допринијело је и пет малих Станковића.