latinica  ћирилица
14/08/2020 |  22:39 ⇒ 15/08/2020 | 10:23 | Аутор: СРНА

Дозвољен улазак држављана пет земаља, међу којима и Србије

У Црну Гору од поноћи је дозвољен улазак држављанима Србије, самопроглашеног Косова, Албаније, Сјеверне Македоније и САД, уз негативан резултат пи-си-ар или Елиса теста, не старији од 72 часа, одлучило је Национално координационо тијело за заразне болести.
Црна Гора - Фото: илустрација
Црна ГораФото: илустрација

Ово тијело је донијело одлуку да се омогући угоститељским објектима, који имају дозволу, рад до један час послије поноћи, саопштено је из Владе Црне Горе.

- У приједлогу Института за јавно здравље наводи се да је ублажавање мјера конципирано уважавајући тренутни ниво оболијевања од новог вируса корона у Црној Гори и земљама окружења, те након консултација са представницима туристичке привреде и удружења хотелијера и угоститеља - наведено је у саопштењу.

Резиденти САД-а, Србије, самопроглашеног Косова, Албаније, БиХ и Сјеверне Македоније, као и држављани Црне Горе који су боравили у наведеним земљама могу ући у Црну Гору уколико су тестови издати од регистроване лабораторије и нису старији од 72 часа у тренутку уласка у земљу.

У саопштењу је наведено да ће грађани наведених земаља моћи да уђу у Црну Гору уколико у посљедњих 15 дана прије уласка у земљу нису боравили у некој од земаља из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.

Из Владе су нагласили да се обавеза посједовања теста не односи на дјецу до навршене пете године.

Национално координационо тијело је позвало црногорске грађане Црне Горе и странце који бораве у Црној Гори да се придржавају свих епидемиолошких мјера.