latinica  ћирилица
15/08/2020 |  13:07 ⇒ 13:07 | Аутор: СРНА

Кошаркашки камп "Граве три поена" окупио 150 кошаркаша

Међународни кошаркашки камп "Граве три поена" на Јахорини окупио је 150 младих кошаркаша узраста од шест до 16 година, а данас су га посјетила начелник општине Пале Бошко Југовић и директор Туристичке организације Драган Јакић.
Млади кошаркаши на Јахорини - Фото: СРНА
Млади кошаркаши на ЈахориниФото: СРНА

Организатор кампа је Кошаркашки клуб "Партизан ТС" Бањалука, а одржава се на спортским теренима апартхотела "Вучко" на Јахорини.

Југовић захвалиуо је техничком организатору КК "Партизан ТС" који је до сада кроз овај камп провео више од 12.000 учесника и 1.500 промотера.

- То општини може бити на част и понос, као и Јахорини, да буду домаћини. Желим дјеци, учесницима кампа да се осјећају угодно, да понесу само лијепе утиске са планине, а ми можемо обећати да ћемо камп подржати свих наредних година - рекао је Југовић новинарима.

Он је додао да су учесници кампа до сада била дјеца са готово свих континената, само их није било са афричког континента.

Један од организатора кампа Богдан Бобан Станојевић рекао је да се камп одржава упркос вирусу корона и да је због епидемиолошких мјера подијељен у три смјене по 50 дјеце.

Он је навео да је камп један од највећих спортских догађаја у Републици Српској и БиХ и право мјесто за младе играче који би жељели да унаприједе кошаркашке способности.

- Захваљујући доброј организацији и предузетим мјерама заштите, друга смјене кошаркаша је при крају. У плану је трећа смјена кошаркашког кампа, такозвани "Гејм камп" који ће да окупи екипе из Београда, у најави је и "Игокеа" и двије локалне екипе, чиме ћемо наставити низ квалитетних пројеката - навео је Станојевић.

Он је истакао да сваке године кроз љетни камп прође од 400 до 500 учесника, те је захвалио Југовићи и Јакићу, али и другим институцијама које су помогле, заједно са Владом Републике Српске, градом Источно Сарајево, апартхотелом "Вучко" рад, као и руководству Олимпијског центра.

Станојевић је навео да је промотер кампа Ратко Варда, а учесник његов син Марко, што је успјех јер промотери који су пролазили кроз кошаркашки камп доводе и своју дјецу.

Директор Туристичке организације општине Пале Драган Јакић указао је на значај овог кампа јер ће његови учесници да причају о љепотама Јахорине гдје год буду ишли.

Кроз Кошаркашки клуб "Партизан ТС" годишње прође више од 500 дјевојчица и дјечака различитих узраста, а акценат је првенствено на окупљању младих који припадају категоријама јуниора, кадета и пионира, а о кошарци уче кроз мини баскет принципе.

Кошаркашки клуб "Партизан ТС" Бањалука од 2002. године организује међународни кошаркашки камп "Граве три поена" који је до сада окупио више од 12.500 дјеце из скоро цијелог свијета.