latinica  ћирилица
15/08/2020 |  21:47 | Аутор: Блиц

Тешка несрећа на Ибарској магистрали, судар четири аутомобила (ВИДЕО)

У саобраћајном удесу четири путничка аутомобила који се под још неразјашњеним околностима догодио у суботу, око 18 сати, у мјесту Прогорелица на Ибарској магистрали, на дионици пута Краљево-Рашка, срећом није било настрадалих, али је повријеђено укупно седам особа од којих нико није животно угрожен.
Судар на Ибарској магистрали (Фото: Ненад Божовић/ Рас Србија) -
Судар на Ибарској магистрали (Фото: Ненад Божовић/ Рас Србија)

Како се претпоставља, удес се догодио када је возач "сеата" краљевачке регистрације, крећу ћи се према Краљеву из непознатих разлога изгубио контролу над возилом, прешао у лијеву траку и ударио у "фолксваген пасат" тутинске регистрације који је долазио из супротног правца, а потом и у "БМW", њемачких регистраских ознака, који је се такође кретао у правцу Рашке.

Од силине ударца "БМW" се без контроле заротирао на коловозу и ударио у "опел корсу" краљевачке регистрације која се кретала иза "сеата".

Овом приликом повријеђено је укупно седам особа, од којих двоје дјеце, и они су санитетским возилима, као и у приватној режији, пребачени у Општу болницу “Студеница“ у Краљеву гдје су и збринути.

Због удеса и увиђаја, саобраћај је на овој веома прометној дионици магистралног пута кроз Ибарску клисуру био у вишестаном потпуном прекиду, па су се и из правца Краљева и из правца Рашке формирале километарске колоне возила.


Више детаља под којима се судар догодио биће највероватније познато након истраге која је у току.