latinica  ћирилица
17/08/2020 |  09:16 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

РТРС, 13.00 - Влада Српске о моделу организовања наставе (ФОТО)

У Бањалуци се одржава посебна сједница Владе Републике Српске на којој се разматра Информација о почетку школске године и плану организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

Након сједнице предвиђена је конференција за новинаре у 13.00 часова коју можете пратити на нашем програму, порталу и Фејсбук страници. 

Министарство просвјете и културе предложило је Влади модел организације наставе у основним и средњим школама у школској 2020/2021. години, која би требало да почне 1. септембра.

Опредјељење Министарства и Републичког педагошког завода јесте да се настава за ученике основних и средњих школа организује у школским учионицама, али уз обавезно придржавање свих епидемиолошких мјера које је прописао Институт за јавно здравство Републике Српске, истакли су раније у Министарству.

Приједлог модела организације наставе у Републици Српској у школској 2020/2021. години, Министарство просвјете и културе је припремало у сарадњи са Републичким педагошким заводом, Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске и Институтом за јавно здравство Републике Српске.