latinica  ћирилица
19/08/2020 |  13:21 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Повећан прилив миграната

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Дарко Ћулум разговарао је данас са директором Службе за послове са странцима Слободаном Ујићем, који га је упознао о тренутној ситуацији повећаног прилива миграната у БиХ, те је истакао да је Служба у овој години регистровала више од 10.000 миграната.
Мигранти - Фото: Анадолија
МигрантиФото: Анадолија

Саговорници су се сагласили да је питање повећаног прилива илегалних миграната једно од кључних безбједносних изазова за БиХ, те да је потребно заједничко дјеловање свих агенција за спровођење закона, саопштено је из Службе за послове са странцима.

На састанку је истакнута добра досадашња сарадња Службе за послове са странцима и СИПА, која је остварила значајне резултате у борби против кријумчарења миграната, али и свих других облика криминалитета.

Ујић је нагласио да Служба за послове са странцима прикупља оперативне информација које просљеђује надлежним агенцијама за спровођење закона, а посебно када је ријеч о размјени информација у вези са кријумчарењем, трговином људима и борбом против тероризма.

У протеклом периоду Служба за послове са странцима идентификовала је 20 миграната за које је утврђено да могу представљати пријетњу јавном поретку и безбједности БиХ, те их је, у сарадњи са СИПА и Обавјештајно-безбједносном агенцијом, лоцирала и ставила под надзор у Имиграциони центар.

Ујић је захвалио Ћулуму за посјету, честитао му избор за директора СИПА и изразио увјерење да ће добра сарадња бити подигнута на још већи ниво.