latinica  ћирилица
23/08/2020 |  14:06 ⇒ 20:22 | Аутор: СРНА

Стевандић: Бореновић распирује сјеме подјела уочи састанка Вучића са врхом Српске

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић сматра да је одговорност сваког озбиљног човјека, а поготово српског политичара, да чува и његује добре односе руководства Србије и Републике Српске без обзира на личне разлике, перцепције или фрустрације ради властитих неуспјеха или тренутне позиције.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Већ смо навикли да сваки састанак и сарадња руководства Републике Српске и Србије, без обзира на повод или тему која се разматра, доводи до политичке хистерије и медијских харанги које су својствене србофобним круговима у међународној заједници и регионалном окружењу - навео је Стевандић у саопштењу.

Поводом најављеног састанка руководства Републике Српске са предсједником Србије, Стевандић је нагласио да су "тежње за међусрпском неслогом и подјелом уз истовремено распиривање мржње према нашем народу, стари стереотипи са познатих адреса".

- Са тих адреса деценијама продукују сатанизацију сваке просрпске политике, доводећи до "олује" и погрома нашег народа, не либећи се најбизарнијих алибија, недостојних и непознатих у људској историји - поручио је Стевандић.

Према његовим ријечима, уље на ватру доливају неопрезни српски политичари попут /лидера ПДП-а/ Бранислава Бореновића.

- Бореновић, достојан страних агентура, убацује и распирује сјеме подјела и међусобне мржње пред предстојећи сусрет Александа Вучића са Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић и то тако што злоупотребљава добру вољу Александра Вучића да прими и саслуша сваког српског политичара, па и њега лично - навео је Стевандић.

Стевандић је напоменуо да "наша будућност зависи од јединства и добрих односа Србије и Републике Српске", те да је то веће и важније од сваке личне импресије или интереса.