latinica  ћирилица
26/08/2020 |  15:57 ⇒ 16:14 | Аутор: БЕТА

Премијер Албаније подржао Ђукановића пред недјељне изборе у Црној Гори (ВИДЕО)

Уз "Поздрав из Тиране, драги пријатељи!" – на српском, и предизборну паролу црногорске Демократске партије социјалиста “Одлучно за Црну Гору!“ коју је поновио неколико пута, премијер Албаније Еди Рама је данас видео-поруком подржао странку предсједника Мила Ђукановића пред посланичке изборе у недјељу, 30. августа.

Рама је рекао да је “дубока и посебна повезаност наше двије братске земље, двије сестринске партије и моја повезаност с Милом Ђукановићем“, и да је “веома велики значај за Албанију и читав регион одлуке коју наредних дана треба да донесу наша црногорска браћа и сестре“.

Уз изјаву “Хвала што постојиш, драги Мило и то не само за Црну Гору, него и за Албанију и Албанце у Црној Гори, на Косову, свуда у региону, за наш регион као цјелину!“, Рама је, реторички обраћајући се Ђукановићу, рекао да “оно што још ниси урадио за Црну Гору, није на мени да судим, то остављам твом народу“.

Али, нагласио је премијер Албаније, “оно што могу да му кажем (народу Црне Горе) је да, ван сваке сумње, оно што Мило Ђукановић јесте урадио за Црну Гору и регион, треба буде понос сваког грађанина Црне Горе“.

Јер, наставио је он, “не знам шта би Црна Гора била данас“ без Ђукановића, који ју је “повео путем независности и ка врло добром мјесту у Европи“.

Црна Гора је данас неупоредива у односу на оно што је била – “мала, сиромашна и слаба“ пред почетак пута под “Миловим визионарским и лукавим руководством“, рекао је Рама.

Иако народ Црне Горе, као и сви народи региона, “тражи више и боље.., не варајте се: ризик назадовања је увијек ту када се одлучује да се брже крене напријед“, упозорио је Рама.

Зато су избори у недјељу, оцијенио је премијер Албаније, “одлучујући за Црну Гору, јер нема сумње да сваки глас који би ишао за тим да се погура брже кретање напријед, а против Мила Ђукановића, може земљу гурнуту уназад и то брзо“.

- Данас нема никога другог који може спасти будућност Црне Горе, сем човјека који ју је спасао много пута и партије која је досад радила толико вриједно и постигла толико много управљајући Црном Гором - проценио је Рама.

- Није вријеме за експерименте који би донијели несигурност и жаљење, већ "одлучно за Црну Гору" треба стати иза Мила Ђукановића 30. августа и наставити задивљујући рад који је Црну Гору учинио блиставом звијездом нашег региона, примјером за углед свима нама, поносном чланицом евро-атлантске породице и далеко бољом за свој народ (него што је била)“, закључио је Рама уз поруку: “Срећно, пријатељи! И молим вас побиједите за Црну Гору и за све нас“.