latinica  ћирилица
26/08/2020 |  16:08 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Ковачевић: СДА ће срушити БиХ (ВИДЕО)

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је данас да лидер ове странке "Милорад Додик нема апсолутну никакву потребу да са, како у СДА то јадно кажу, својом `шаком јада` ради било шта на рушењу БиХ јер ће тај посао сасвим сигурно завршити СДА".
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

- Тај посао ће сасвим сигурно и квалитетно завршити СДА са својом искључивом, арогантном и агресивном политиком - истакао је Ковачевић за РТРС.

Ковачевић пита на кога су из СДА тачно мислили када су рекли " шака јада".

- Да ли су, можда, мислили на грађане 50 одсто територије земље коју они, наводно, толико воле и у коју се толико заклињу. Или су, можда, мислили на гласове Милорада Додика којих има дупло више него гласова њихова два члана Предсједништва БиХ заједно. Можда су мислили на СНСД који, осим што ужива апсолутно највеће повјерење грађана Републике Српске, тренутно има и члана Предсједништва и предсједавајућег Савјета министара и предсједавајуће оба дома парламента земље коју они, наводно, толико воле и у њу се толико заклињу или су, можда, мислили на 10 милиона Срба који живе на овом простору - истакао је Ковачевић.

Он наглашава да је јасно какво је њихово виђење БиХ, те да се то најбоље види по томе што и ритуално одсијецање глава невиних Срба по директној команди коју је издао СДА а коју су извршили најстрашнији злочинци и терористи, они сдада називају одбраном БиХ.

- Очигледно је да они све друге у БиХ виде као грозне и злочинце а једино себе као дивне и жртве. Такву политику могу да ласирају само тамо гдје их се нешто пита. У Републици Српској их се, срећом, не пита баш ништа - истакао је Ковачевић.

Подсјећамо, из СДА је саопштено да Додик мора знати да, "када Караџић и Младић са свом армадом ЈНА нису успјели уништити БиХ, неће ни он са својом шаком јада, а једино што ће му се сигурно десити ако покуша тако нешто јесте да ће поломити зубе и завршити на сметљишту историје".