latinica  ћирилица
30/08/2020 |  12:53 ⇒ 31/08/2020 | 16:25 | Аутор: РТРС

"Никшићки игроказ Станивуковића"

Вишеминутно привођење Драшка Станивуковића, посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске у станицу полиције у Никшићу, гдје ових дана боравио, класични је маркетиншки испровоцирани игроказ у режији Ђорђа Беламарића инструктора за политичке кампање и политичког консултанта из Београда који иначе ради кампању за Станивуковића као кандидата за мјесто градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима у Републици Српској, пише princip.news.
Драшко Станивуковић - Фото: Facebook
Драшко СтанивуковићФото: Facebook

Извршни асистент овог игроказа на терену, према информацијама које je овај портал добио из Црне Горе био је Небојша Вукановић посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске.

- Креатор Станивуковићеве кампање и режисер његовог вишеминутног ,"хапшења" Ђорђе Беламарић, који је иначе још од 1999. године познат као један од инструктора за политичке кампање Националног демократског института из Вашингтона, водио је кампању свих ових дана у Црној Гори за Ранка Кривокапића из СДП-а, дугогодисњег Миловог саборца. Пошто Беламарић свој посао у Црној Гори завршава данас, са даном избора и од првог септембра прелази у Бањалуку код Станивуковића гдје припрема нове игроказе, Беламарић је позвао Станивуковића да додје у Црну Гору, учествује у Никшићу на протестној литији и игроказу кога је припремио за њега и тако покуша да појача његов не баш завидан патриотски потенцијал код гласача у Републици Српској - наводи се у тексту објављеном на овом порталу.

Тако је, између осталог, наводе, Беламарић свог клијента Станивуковића савјетовао да све вријеме боравка у Никшићу носи мајицу са мапом Косова и Метохије обојену у српску тробојку и када га буду приводили у полицију, како је то већ и одрађено.

- Станивуковић је ангажовао Беламарића за своју кампању по препоруци људи из њемачке фондације у Београду "Konrad Adenauer Štifung" коју Становуковић, али и лидер ПДП-а Бранислав Бореновић редовно посјећују гдје примају савјете за политичко дјеловање. Зато и не чуди да је поменути игроказ добио простора и у неким "независним" медијима у Србији - истиче се у тексту.

Тако ће након Јемена, Ирака, Словачке, Румуније, Албаније, Македоније и Црне Горе, истичу, Беламарић стићи ових дана и у Бањалуку да покуша прогурати за градоначелника Драшка Станивуковића.

- За то је добио велики новац од младог бањалучког тајкуна. Још само да у то убиједи грађане Бањалуке?! - наведено је на крају текста.

Извор: princip.news