latinica  ћирилица
30/08/2020 |  22:36 ⇒ 31/08/2020 | 09:01 | Аутор: sputniknews.com

Коалиција "За будућност Црне Горе" прогласила побједу (ВИДЕО)

Берлински зид је пао и у Црној Гори, рекао је Славен Радуновић из коалиције "За будућност Црне Горе".
Радуновић и Ковачевић (Фото: Sputnik / Небојша Поповић) -
Радуновић и Ковачевић (Фото: Sputnik / Небојша Поповић)

- Од данас ДПС и остале странке владајуће коалиције нису власт. На жалост, сами нећемо моћи да формирамо власт, мораћемо да позовемо и наше пријатеље из опозиције - поручио је он.

Радуновић је навео да колација "За будућност Црне Горе" има освојених 36,02 одсто гласова, на основу 182.000 пребројаних листића.

- Вечерас није побједа ни једне политичке партије, ово је победа Светог Василија, ово је побједа Црне Горе, сваког грађанина. Желим да поздравим све хероје који су свих ових дана трпјели терори и нападани да су против Црне Горе - рекао је један од лидера коалиције "Заједно за Црну Гору", Марко Милачић.

Према Милачићевим речима, највећи хероји избора су људи који су протеклих мјесеци протестовали против примене Закона о слободи вероисповести. они су, према његовим речима, уједно и највеће патриоте.

- Позивам Мила Ђукановића да једном у животу буде нормалан човјек и да прихвати одлуку народа. Ово је највећа побједа у нашим животима. Ово је победа сваког човека. Нека нам је срећна побједа читаве наше Црне Горе. Нека нам је срећна слобода - додао је Милачић.

Иако се чекају коначни резултати избора, Милачић је, како је рекао, сигуран да је Црна Гора победила. Он је још једном позвао грађане да остану код својих кућа.