latinica  ћирилица
01/09/2020 |  11:25 ⇒ 13:10 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Рука помирења пружена свима

Лидер коалиције "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић рекао је да опозиција, чија је побједа на изборима чиста као суза, не жели подјеле и пружа руку помирења свима, те да нереде праве они којима то одговара, желећи да побољшају изборни резултат.
Здравко Кривокапић - Фото: ТАНЈУГ
Здравко КривокапићФото: ТАНЈУГ

- И предсједник и премијер су током предизборне кампање поручивали људима да треба да се селе. Говор мржње није потребан у овом тренутку. Рука помирења је пружена свима. То не одговора само једној страни, која сада покушава `Удбом` побољшати изборни резултат, што је немогуће. Наша побједа је чиста као суза - истакао је Кривокапић.

Он је нагласио да Црној Гори највише недостаје толеранција, те навео да нико у тој земљи не смије и не треба да буде угрожен.

- Овдје се све ради на цијепању и подјелама, а то је најгоре што може да се деси. Црна Гора не може да буде под Србијом или Русијом, али то не значи да нећемо сарађивати са свима. Нећемо правити подјеле по било којој основи - поручио је Кривокапић гостујући у "Бојама јутра" на ТВ Вијести.

Коментаришући позиве на друштвеним мрежама на "одбрану државе од издајника и туђина, бунт Црногораца, окупљање на градском тргу у Подгорици", Кривокапић каже да то доживљава као реваншизам.

- Ја сам Црногорац 100 одсто. Не знам који су то други Црногорци који желе да запале нешто. Ово није вријеме да се дијелимо. Ми не отимамо Црну Гору од Црне Горе, али отимамо Црну Гору од заробљене државе. Мислим да то наручује само једна страна "Удба" - нагласио је Кривокапић.

Он је нагласио да је жеља направити најбоље за Црну Гору.

- Одлучили смо да направимо четири принципа која су прихватљива за све и да то буде полазиште за повјерење. Надам се да ће мањинске партије схватити да ми желимо добро свима. Морамо да гледамо у будућност - напоменуо је Кривокапић, који се нада да ће око 25. септембра нова власт држати све институције.

Он је рекао да синоћњи инциденти у Подгорици не треба да служе на част никоме, те да нема информације ко их је изазвао, већ да то има полиција.

- Као и сваки други грађанин добијам информације са терена. Да будемо стрпљиви и смирени. Мора да се утврди ко је виновник тога и зашто је то урадио. Треба да живимо заједно, а да бисмо живјели заједно морамо да се поштујемо и уважавамо - поручио је Кривокапић.

У вези са инцидентом са пуцњавом у Никшићу, Кривокапић каже да сви тврде да је ријеч о петарди.

- Највећи инцидент који се десио у Никшићу јесте особа која је улетјела колима у људе. Не можемо мржњом да се окрећемо на мржњу, не можемо да се дијелимо јер нас је врло мало. Опозиција сигурно није та којој одговарају овакви проблеми - рекао је Кривокапић.