latinica  ћирилица
02/09/2020 |  17:37 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Додик: Џаферовићеви ставови нису ставови Предсједништва БиХ

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да ставове које је Шефик Џаферовић изнио у разговору са предсједником Црне Горе Милом Ђукановићем нису ставови Предсједништва БиХ, нити је Џаферовић у капацитету предсједавајућег могао да их заступа у том разговору, јер нема сагласност свих чланова Предсједништва.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је подсјетио да је Џаферовић само бошњачки члан Предсједништва БиХ.

- Свако добронамјеран жели да се у Црној Гори, као и у цијелом региону, одржи мир и сарадња међу народима и државама и на тај дио разговора немам ниједну примједбу. Међутим, неприкладним сматрам реакцију политичко вјерске елите Бошњака у Сарајеву на немиле сцене у Пљевљима о којима је полиција Црне Горе до сада морала да каже и своју ријеч, јер свако ћутање надлежних у таквим ситуацијама буди сумњу и у сам догађај и у актере - истакао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише Џаферовићев став да "трасирани пут Црне Горе под Ђукановићевим вођством нема алтернативу", Додик је одговорио да то није став Предсједништва и ако Џаферовић то заиста мисли могао је јавно и рећи али као функционер СДА.

- Само мир нема алтернативу, а којим путем ће Црна Гора кренути након демократских избора, одржаних прије пар дана, питање је за њене грађане - нагласио је српски члан Предсједништва БиХ.