latinica  ћирилица
02/09/2020 |  18:02 ⇒ 22:09 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Бранићемо џамије, једнако као наше цркве

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић поручио је данас у Пљевљима да опозиција не стоји иза инцидента у овом граду гдје су поломљена стакла на улазним вратима просторија Исламске заједнице и поручио припадницима исламске вјероисповијести да ће једнако бранити њихове џамије као и цркве.
Здравко Кривокапић (фото: istokrs.com) -
Здравко Кривокапић (фото: istokrs.com)

Он је осудио каменовање просторија Исламске заједнице у том граду и поручио да та коалиција од почетка има паролу - Не дамо светиње, која се односи, на све светиње.

- То морају знати и наша браћа исламске вјероисповијести да ћемо једнако бранити њихове џамије као наше цркве - рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре у хотелу "Пљевља".

Он је заједно са свештеницима развио транспарент испред Хусеин-пашине џамије, на којем пише "Не дамо светиње" и тиме послао поруку свим грађанима Црне Горе да ће једнако бранити џамије као и цркве.

Просторије Исламске заједнице у Пљевљима јутрос су освануле са поломљеним стаклима на улазним вратима.

Истакао је да то што се дешава није случајно и да то не ради опозиција, која ће врло брзо бити позиција.

- Опозицији не одговара ниједан једини инцидент у овом тренутку. То је спиновање које се дешава од одлазећег режима, са методама које су добро познате свим грађанима Црне Горе - рекао је Кривокапић.

Кривокапић је нагласио да одлазећи режим жели да страх и мржња превлада.

- Јасно је зашто се то ради. Ако само погледате дешавања која су везана за Пљевља, Рожаје, Бијело Поље, да ли може неко нормалан да каже да је то случајно? - упитао је Кривокапић.

Упитао је зашто полиција не нађе поменуте преступнике, те да је њихова обавеза да по Уставу и Закону обезбиједи мир и ред у читавој Црној Гори.

- Ако се то не ради данас, када ће се радити - упитао је Кривокапић.

Он је истакао да полиција све зна, па чак и шта су ручали грађани Црне Горе, да имају и камере, своје људе, да имају разрађен систем, те да се ова држава због тога може назвати – полицијском државом.

- Ако је држава полицијска како допушта да нико не буде процесуиран, препознат. Али мене не интересује ни та чињеница, ко је то направио, већ ко је то наредио. То у Црној Гори мора да заживи. Ко је дао наређење за ово што се дешава, и у Пљевљима и било гдје друго - рекао је Кривокапић.

Кривокапић је рекао да, конкретно када су у питању Пљевља, одлазећи режим жели да створи такву слику међународној јавности.

- Ви знате како пишу новине и у Хрватској, и у Сарајеву, које су окренуте на начин да штите режим Мила Ђукановића. Да буквално само што рат није избио у Црној Гори - рекао је Кривокапић.

Кривокапић је истакао да Коалиција "За будућност Црне Горе" жели само мир и спокојство.

- Ми свим грађани желимо једнако добро. Без обзира које су вјере, националности, каква мишљења и слободу желе. Оно што је најважније, у овом тренутку, послати јасну поруку да Управа полиције, директор полиције да сви начелници Центара безбједности, морају да раде свој посао. Не могу они да се дистанцирају и да не знају шта се дешава у овим ситуацијама - рекао је Кривокапић.

Он је истакао да све те поруке мржње, не може нико да искаже, осим онај који је мрзовољац и једини му је оријентир у животу да лажима покрене нешто што никоме не треба, те додао да шаље поруку мира, а да је свака порука "Селите се" - порука режима.