latinica  ћирилица
02/09/2020 |  22:06 ⇒ 03/09/2020 | 10:19 | Аутор: РТРС

Фазлић: ЕУ лицемјерна; Проблем мигрантске кризе траје предуго (ФОТО/ВИДЕО)

Све што не функционише у БиХ најбоље се види у Бихаћу, изјавио је градоначелник овог града Шухрет Фазлић гостујући у Телерингу.
Шухрет Фазлић - Фото: РТРС
Шухрет ФазлићФото: РТРС

Сматра да проблем мигрантске кризе траје предуго.

- Већ трећу годину органи БиХ ништа нису урадили да ријеше овај проблем, Бихаћ није добио ни марку од органа БиХ - истакао је Фазлић.

Сматра да иако финансијски помаже, да је Европска унија лицемјерна, јер мигранти из Грчке преко Бугарске, Србије, а затим чланице Хрватске заврше у Бихаћу.

Очекује да нови Министар безбједности спроведе закључке које су на заједничком састанку подржали и у Предсједништву БиХ.

Он је додао да дугорочно треба ојачати Граничну полицију.

-  Гранична полиција три године говори да их нема довољно. Три године они говоре то је закон, па можете закон и промијенити, није то Библија или Куран - каже Фазлић.

Истиче да треба промијенити закон и ускладити га са међународним конвенцијама.

Шухрет Фазлић (Фото: РТРС)

- Причамо о закону, а према полицијским изворима имате 3.000 људи који су илегалног статуса, немају документ, а ушли су у државу. Па ухапсите га, ставите у затвор. Све то треба да раде агенције попут СИПА-е, ОСА-е, Граничне полиције и Службе за странце и то треба да се ухода. Али бојим се да ћу на крају ја да имам проблеме, и извучем дебљи крај и кривичну пријаву. Или неки мој колега, који смо најмање криви, а они који су то све генерисали, који су својим нерадом произвели, ће се заштитити - нагласио је Фазлић.