latinica  ћирилица
03/09/2020 |  10:06 ⇒ 11:46 | Аутор: СРНА

Српска села Стожишта и Тишковац - мигрантска рута

Начелник општине Босанско Грахово Милорад Глигић рекао је Срни да су српска села Стожишта и Доњи Тишковац постала рута мигрантима према Хрватској.
Милорад Глигић, начелник Босанског Грахова - Фото: nezavisne novine
Милорад Глигић, начелник Босанског ГраховаФото: nezavisne novine

Глигић каже да је у Доњем Тишковцу ситуација и даље алармантна иако су се у посљедњих неколико дана смањили напади миграната на имовину повратника, али и даље пролазе кроз село и траже начин да пређу у Хрватску.

Он напомиње да, осим проблема са мигрантима, становници Босанског Грахова муку муче и са нелегално ускладиштеним отпадом из Италије на подручју те општине.

- Отпад из Италије и даље је на подручју општине Босанско Грахово, вјерујемо у обећања да ће бити одвезен и спаљен, али наша агонија траје већ два мјесеца, тако да смо мало и скептични - истиче Глигић.

Рекао је да у Босанком Грахову нема регистрованих случајева заразе вирусом корона, наводећи да је општина ријетко насељена и становништво се до сада придржавало свих мјера и препорука.

Глигић је рекао да је данас у Босанском Грахову технички пријем за 18 реконструисаних станова, што је финансирало Федерално министарство расељених лица и избјеглица.

- Позитивно је што је у току реконструкција још 17 стамбених јединица. И тај пројекат финансира то министарство - наглашава Глигић.

Он је навео да у Босанском Грахову тренутно живи око 2.000 становника, док их је прије рата било око 9.000.