latinica  ћирилица
03/09/2020 |  14:09 ⇒ 14:20 | Аутор: РТРС

Церић о Црној Гори и Абазовићу: Размислите Бошњаци, не продајте душу за милостињу

Бивши поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић објавио је на Фејсбуку да је вријеме за промјену власти у Црној Гори, наводећи да лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић заслужује подршку јер "говори право и искрено".
Мустафа Церић - Фото: РТРС
Мустафа ЦерићФото: РТРС

- Прича дана. Види ли се ипак свјетло на крају тунела? Ако га Дритан Абазовић види, можда се и нама провиди! - овим ријечима почео је објаву Церић.

Даље додаје да се слаже са Абазовићем и да је вријеме да се мијења власт у Црној Гори са Ђукановићем на челу који је, како је навео, одговоран за наводну агресију на БиХ.

- Босна га је наградила Суторином због његове приче о томе да је послије њега у Црној Гори потоп - пише бивши реис.

Оптужује Србе за национализам, шовинизам, а за Ђукановића каже да "Црну Гору и цијели регион држи као таоце у страху од српске политике, коју је некада добрано правио с Милошевићем, од које се одрекао да би себе спасио од одговорности за злочине у Босни а не да би понудио нешто ново у политици".

- Бошњаци то морају разумјети! Не смију бити ничији таоци! Мислим да Дритан говори право и искрено! Заслужује да му се да подршка - наводи Церић.

Бивши поглавар ИЗ у БиХ сматра да су "Бошњаци код Ђукановића били и остали икебана за показивање, посебно у БиХ" и пита "шта то још Босна и Бошњаци треба да ураде да би Ђукановић и даље остао на власти у Црној Гори".

- Треба ли Босна да да још једну Суторину Ђукановићу а Бошњаци да му продају своју душу за милостињу, коју им дијели на кашикицу? Размислите Бошњаци док још није касно! - навео је Церић у објави.