latinica  ћирилица
03/09/2020 |  15:19 ⇒ 18:35 | Аутор: РТРС

Град Бањалука: ГО СДС-а измислио наводну пресуду од 40 милиона КМ (ВИДЕО)

Градска управа Града Бањалука саопштила је данас да одбацује, као апсолутно нетачне, тврдње о томе да, наводно, мора да исплати одштету од 40 милиона КМ "новим власницима тзв. Старе аутобуске станице и зграде Савременог музеја", како то стоји у саопштењу Градског одбора СДС-а.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

- С обзиром на то у списима ниједног суда у Републици Српској и БиХ не постоји ниједна таква пресуда, јасно је се да се ради о најобичнијој измишљотини, креираној са искључивим циљем дискредитације градоначелника Игора Радојичића - истиче се у саопштењу.

Градска управа Бањалука јавно позива СДС да јавности стави на увид такву пресуду и тако докаже своје тврдње. Ако то не учине, сматраћемо да су изнијели бруталне лажи које ће морати да доказују у одвојеном судском поступку.

- Ако им је заиста стало до истине и чињеница, креатори ових бруталних лажи морају доказати сљедеће: Кад и који суд је донио пресуду (првостепену или правоснажну, свеједно) којом је Град Бањалука наводно обавезан да исплати одштету од 40 милиона КМ, како наводе, "новим власницима Старе аутобуске станице и Савременог музеја?" - упитали су из Градске управе.

У саопштењу се додаје да Градска управа жели да скрене пажњу таквим, новопеченим "заштитницима новца пореских обвезника", који се буде само у предвечерје избора, да у Бањалуци не постоји "зграда савременог музеја", како се то наводи у саопштењу СДС-а, баш као што и не постоји та, измишљена "пресуда".