latinica  ћирилица
09/09/2020 |  13:47 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Додик: Хвала Комшићу због Космета; Парламент Српске ће одлучивати (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је хрватски члан Предсједништва Жељко Комшић урадио добру ствар, јер је предао захтјев за сједницу на којој би се разматрало признање самопроглашеног Косова, те додао да би то питање било коначно ријешено.

Додик је нагласио да ће се напокон одлучити да ли БиХ признаје или не признаје КиМ и да ће уколико буде прегласан затражити заштиту виталног националног интереса.

 Истакао је да ће се онда о томе одлучивати у Парламенту Српске.

- Не видим проблем да на дневном реду буде одлука о признању Косова. Гласаћи против. Први пут, други пут ћу затражити заштиту виталног националног интереса и та ће одлука предата Парламенту Српску. То је добро, да се донесе одлука. БиХ нема донесену ту одлуку, ни о признању ни о не признању. Ово је добра прилика да се дође до једне одлуке. Онда је обавеза свих из БиХ да кажу "ми не признајемо такозвано Косово". Могу се захвалити Комшићу за ту иницијативу. Било би непримјерно да ја ту иницијативу покрећем, па да гласам против - рекао је Додик на конгеренцији за новинаре у Источном Сарајеву.