latinica  ћирилица
11/09/2020 |  09:56 | Аутор: СРНА

Наредних дана стабилно, температура до 33 степена

У Републици Српској ће и наредних дана бити стабилне временске прилике са љетном температуром од 25 до 30, а на југу и сјевероистоку до 33 степена Целзијусова, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Сутра ујутро и прије подне биће мале до умјерено високе облачности и локалне појаве магле, око ријека и по котлинама, а током дана сунчано и веома топло у већини крајева, мјестимично са више облака, углавном високих, кроз које се пробија сунце.

Биће веома топло, на сјеверу и југу вруће. Дуваће слаб вјетар, углавном источни и сјевероисточни, током дана у Семберији и Посавини умјерен, а на југу слаба бура.

Минимална температура ваздуха од 13 до 18, а максимална од 25 до 30, на сјеверу и степен више, те на југу и сјевероистоку око 33 степена Целзијусова.

У недјељу, 13. септембра, ујутру ће бити претежно ведро, само понегдје биће умјерене високе облачности, а по котлинама и око ријека јутарње магле.

Током дана преовладаваће претежно сунчано и топло у већини крајева, уз малу облачност. Биће веома топло са температуром без битних промјена.

Минимална температура ваздуха од 14 до 18, а највиша дневна од 24 до 29, на југу и сјеверу до 31, а на сјевероистоку локално и до 33 степена Целзијусова.

У понедјељак, 14. септембра, наставиће се стабилне временске прилике уз праву љетну температуру, па ће ујутру бити претежно ведро, само понегдје ће бити умјерене високе и средње облачности, углавном на југу и југоистоку, док ће током дана бити претежно сунчано и топло у већини крајева, уз малу облачност.

Минимална температура ваздуха од 14 до 18, а највиша дневна од 25 до 30, на југу до 31, сјеверу локално и пар степени виша, око 33 степена Целзијусова.

У уторак, 15. септембра, ујутру ће бити претежно ведро, само понегдје на југу и југоистоку биће умјерене високе и средње облачности, а по котлинама и око ријека и даље услови за јутарњу маглу.

Током дана биће претежно сунчано и веома топло у већини крајева, уз малу облачност.

Минимална температура ваздуха од 14 до 19, а највиша дневна од 25 до 30, на југу до 31, а на сјеверу локално и пар степени виша, око 33 степена Целзијусова.